http://www.glitter-graphics.com/graphics/315269

Thursday, 29 March 2012

OLD FOLKS HOME


pagi tadi kelas Aishah iaitu 5 Jujur dan jiran sebelah 5 Harmoni pergi buat khidmat masyarakat kat RUMAH SRI KENANGAN...
rumah tu, rumah orang-orang tua...
first masuk kawasan tu, cantik sangat...
cantik sangat-sangat...

then, sebelum sampai kat RSK, Pok Cik Mat singgah makan nasi dulu...
means sarapan la...
hahaha...
lepas tu baru gerak...
time makan kat kedai makan,Rynee buat lawak kat kedai tu...
lucu sangat...
apa yang dia buat tu, biar la rahsia..
ececece...

okey, bila sampai kat RSK, ada a few student KIST Bachok buat practical...
yang Aishah tengok tadi ada 3 guys...the rest, girls...
haaaa...
ada yang handsome tau..hehehe...
forget it...

berbalik ke RSK, masa masuk tu, atuk-atuk dan nenek-nenek dah tunggu kita orang...
Aishah bila masuk tu, dah leleh...
sedih sangat...
Aishah peluk sorang nenek tu...
dia cium pipi Aishah...Aishah tak tahu nak cakap macam mana...
yang pasti, Aishah tak sanggup nak cakap...
sampai hati anak-anak mereka pergi tinggal mereka kat si tu...

seorang ibu boleh jaga 10 orang anak, tapi kenapa 10 orang anak tak boleh jaga seorang ibu?
jujur Aishah cakap,Aishah sanggup berhenti sekolah semata-mata nak jaga maa dan ayah Aishah...
Aishah sedih sangat-sangat tadi...
masa nak balik tu, ibu menangis...
dia sedih...
anak-anak dan cucu-cucu dia tak peluk dia, tapi anak-anak dan cucu-cucu orang lain peluk dan cium dia...

lepas tu, kami menari poco-poco...
Aishah happy sangat-sangat...
atuk-atuk dan nenek-nenek pun happy...
lepas tu, Aishah pergi melawat dorm mereka...
Aishah sedih sangat-sangat...
ada tu, dia nak makan tapi tangan tak kuat..
kuah mee kuah nak tumpah, Aishah pun suapkan...
yang Aishah suap tu, dia mengalirkan air mata...
Aishah pun mengalirkan air mata...
sungguh sedih...

Aishah rasa pilu sangat..
ada yang pakcik tu, Aishah bercakap dengan dia...
Aishah tanya dia dah tinggal beberapa lama dah kat RSK, dia cakap dah 20 tahun...
tap! air mata menitis...
lepas tu yang sorang lagi dah 8 tahun...
Aishah tanya, kenapa pak cik tu tinggal kat situ.
dia cakap, anak dia tipu dia...
dia cakap, ayah tinggal kat sini dulu 3 hari...
tapi...bukan 3 hari...
tapi 8 tahun... 8 tahun... anak ke binatang macam tu?
sungguh la Aishah sedih sangat...
lepas tu ada yang lumpuh...
mengesot atas lantai...
tu lagi pilu...
pilu sangat-sangat...

mereka cakap. anak-anak mereka semuanya orang kaya...
ada yang pengurus minyak kat Kertil...
orang kaya...
tapi kenapa nak jaga seorang ibu dan ayah mereka tak mampu?
Aishah doakan anak-anak mereka yang buat ibu dan ayah mereka di laknat oleh Allah...
mereka tak sedar, hidup mereka tak akan berkat tanpa restu seorang ibu...
tak akan berkat...
sampai mati pun!!!


kami menari poco-poco...


mereka sama-sama menari poco-poco walaupun tak masuk barisan..


dan kakak-kakak dan abang-abang KIST menari


Fify menari dengan Pak Cik


dan... kawan-kawan...


dan Aishah tolak pak cik naik kerusi roda :D
bahagia


ni saya buat lawak...

kepada mereka yang masih punya ibu dan ayah, jaga la mereka...
hormati mereka..
sungguh...kasih seorang ibu membawa ke syurga...
sampai mati...







Sunday, 25 March 2012

jom kita tengok sajauh mana...


semalam, lepas balik dari Majlis Ramah Mesra dengan Datuk Pa, Aishah online kejap...
sebabnya ada hal...
so automatik la TERBUKA facebook...
tengok kat NOTISFICATION,
ada orang ADD masuk jadi ahli KELAB PIKIR-PIKIR.
hurmmmm...

ingatkan group apa...
rupa-rupanya kelas nak mengutuk orang UMNO...
parti kerajaan Malaysia...
ketua segala yang mengetuai group ni ialah DURI LANDAK nama dia kat FACEBOOK...
kalau nak kenal, di FACEBOOK dia... tekan je ni  ==> THE IDIOT




BABI LA SEMUA TU... ^-^


orang yang macam ni la dilaknat Allah... Amin...
tak tahu hala tuju...
main redah je yang keluar kat mulut...
BODOH BODOH BODOH...

nak bercakap politik, tapi asas politik pun tak tahu.
kalau sekolah tu sampai OVERSEA, go ahead la nak cakap pasal politik  pun...
ni sekolah, SPM pun tak lulus...
ada hati nak main politik...
orang macam ni la yang akan menjahanamkan negara one day...

okey, Aishah tak sebelahkan mana-mana pihak.
Zaman Nabi Muhammad SAW pun ada pembangkang untuk menentang ajaran yang salah...
di Malaysia ni, bukan nak baiki mana yang salah...
tapi nak jatuhkan pemimpin..

buta agaknya rakyat Malaysia ni...
kena main dengan parti-parti sesat yang wujud...
kalau nak ikutkan kronologi kita MERDEKA, rasanya pemimpin UMNO yang pergi ke LONDON semata-mata nak tuntut kemerdekaan...

owh satu lagi Aishah lupa...
puak-puak munafik ni mereka mempersoalkan kenaikan harga barang...
tu punca utama dia mengutuk BN...
okey, macam ni sebenarnya...
kalau kita ikut logik, berdasarkan pemikiran yang waras dan tidak dungu seperti DURI LANDAK tu..Aishah berfikir sebagai seorang pelajar.
cuba kalian fikir, kalau harga barang still di tahap yang sama, apa bakal terjadi dengan negara kita? 
nak kena JAJAH balik?
kalau benda macam tu, Aishah mintak jauh la...
tapi kalau rakyat berfikiran cetek seperti tu, nampak gaya akan berlaku balik...

punca seterusnya, puak munafik tu kata BN ambik duit rakyat...
okey, jom kita tengok balik...
mulai tahun 2011, rumah Aishah kena cukai pintu sebanyak RM 200 setahun...
tu dari Majlis perbandaran Kota Bharu@MPKB yang di bawah kerajaan negeri atau lebih tepat KERAJAAN PAS.
tu orang panggil bukan ambik duit rakyat ke?

lepas tu, mereka buta ke? 
anak-anak mereka semua kerajaan tanggung bil sekolah...
sila CELIK MATA LUAS-LUAS ya rakyat KELANTAN...
yang study kat OVERSEAS tu semuanya kerajaan yang taja...
kalau nak harapkan mak bapak, rasanya jual badan pun tak cukup rasanya nak bayar yuran tu...
sedangkan yang ada tanah pun jual nak bayar yuran belajar...
ingat study kat oversea tu murah ke?
kalau cousin Aishah yang kat Mesir tu, Tanta University rasanya buat medic kerajaan tanggung...
setiap sem yuran hampir rm 400 000...
dia siap cakap lagi " nanti Ijah habis belajar, Ijah nak tabur bakti ijah pada Malaysia... kerajaan habis berjuta-juta duit untuk Ijah semata-mata nak tanggung Ijah belajar kat Mesir..."

lain la kalau mak bapak dia tu keturunan orang KAYA...
tapi Aishah rasa, orang kaya pun nak makan duit kerajaan...
sedangkan uncle Aishah yang kaya siap ada 6 buah kapal minyak pun mintak tolong dengan kerajaan...
mintak pinjaman wang kerajaan untuk anak dia yang sedang belajar di Australia dalam bidang business study...

banyak facilities yang kerajaan bagi kat kita...
cuma rakyat je yang BUTA...
tak sedar di untung...

by the way, setakat itu sahaja hari ini...
yang mana terguris ke, nak marah ke, sila komen...
if am i right, give me the support for the next topic...
thank you...



Friday, 23 March 2012

when the eye is not sleep, the hands do the work


ni dah tengah malam buta masih nak berchenta dengan blog...
mata punya pasal tak mengantuk, jari pun gerak la..
tak gitu?
huahuahua...
jelouse dowh...
cousin Aishah yang sorang tu dapat 8A spm semalam...
yang sorang lagi tu dapat straight A...
yang sorang lagi tu dapat 6A...
sungguh la jelouse...

jelouse tak jelouse...
Abang cakap "adikku yang keras kepala tahap tak ingat, if you still with Facebook, Twitter, Blog or something else all the time, when you want to study? mimpi saja la nak dapat straight A kalau life pun tak betul macam ni..."
hehehe...
Abang pulangkan paku buah keras...

no no no...
Aishah tak ada la nak spent all the time untuk semua ni...
at least spent la jugak sejam dua untuk benda ni satu hari...
jujur la, Aishah tak boleh hidup tanpa Lappy...
sungguh...
ni tengok...
mata tak ngantuk...
lappy pulak setia menemani di sisi...
maa dan ayah dah tidur...
abang-abang kerja...
haaaa... bermaharaja lela la Aishah kodeng-kodeng atas katil update blog.
hehehehe...

tapi bila time sunyi macam ni...
down memory lane datang tanpa di minta...
ni dah meleleh air mata...
sungguh la rindu time form 3 dulu...
time sekolah campur boys and girls...
masa tu la rasa nikmat segala benda...
nak buat benda tanpa fikir apa-apa...
duk ostel...
turun prep bila warden naik check asrama dulu...
masuk kelas lambat...
tidur dalam kelas...
conteng baju kawan...
kena baling cikgu via kapur putih yang betul-betul mendarat atas dahi jadi anak perempuan linggam...
bom tandas lelaki time bulan puasa...
hinggakan tandas di haramkan guna pada bulan puasa...
buat segala benda orang tak buat...

sungguh...
rindu yang teramat sangat time tu...
tambah-tambah lagi dah masuk fiver ni...
otak pun dah tak berapa nak clear...
cuci otak pun pakai cara lama...
dah tak ada cikgu nak suap buku kat mulut lagi...
sekarang ni kena suap mulut sendiri...
haila...
nanti habis SPM mesti rindu yang teramat sangat time ni...
sekarang ni pun dah rindu...
sikit lagi menjadi perindu yang setia la gamaknya...

10 tahun lagi reunion...
mesti ada yang dah kahwin..
ada yang masih dengan briefcase...
ada yang ada anak...
ada yang dah kahwin...
ada yang masih sambung belajar sebab tak nak ada comliment dalam rumah tangga...
ada yang dah jadi mak orang... ayah orang...
bila dah ada tanggung jawab...
semuanya berubah...
and I can imagine what will happen the next 10 years ... 
and maybe masa tu Aishah punya perut pun dah memboyot...
hahaha...
dah masuh bab embryology dah ni...
hehe...
corner sikit tak ape eh???
nak hiburkan hati ni...
tak pun masa tu Aishah dah pergi menghadap ilahi...
kita tak tahu kan bila ajal kita?
betul tak?
lupakan story tu...

dan bila time sunyi macam ni jugak, automatik datang si dia yang jauh di sana...
ececece... jauh la sangat...
buah hati pengarang jantung...
sekarang ni no more buah hati pengarang jantung...
buah hati pengarang jantung dah jadi SPM...
mimpi ngeri...
rasanya baru je semalam masuk sekolah...
rasanya baru je semalam kenal kawan-kawan...
rasanya baru je semalam buat jahat...
rasanya baru je semalam belajar operate katak...
rasanya baru je semalam fly dari asrama...
rasanya baru je semalam jadi librarian...
rasanya baru je semalam jadi pengawas sekolah...
rasanya baru je semalam tenyek kepala Zakiri biar la dah bertahun berlaku...
rasanya baru je semalam tengok Nurleen mengamuk biar la dah berlalu 5 tahun dah...
rasanya baru je semalam tengok Harun bela biawak dalam laci meja di sekolah biar la dah 5 tahun dah berlalu...
rasanya baru je semalam buli Oshin kat asrama basuh baju sekolah biar la dah 2 tahun berlalu...
rasanya baru je semalam dapat result 8A PMR...
rasanya baru je semalam buang maggie yang tak habis dalam longkang asrama...
rasanya baru je semalam kena rotan dek warden sebab masuk lewat ostel...
rasanya baru je semalam tampar budak si Hazwan tu sebab curi buku JAGUH...
rasanya baru je semalam Oshin dan Amer bergaduh...
rasa baru semalam je Bal dengan Diera minat kore...
rasa baru semalam je Mai lawak buat lawak tak menjadi...
rasa baru semalam je tengok Saffa jatuuh cinta...
rasa baru semalam je tengok Zam bahagiia...
all of the new place feel today that occurs 

jika nak di tambah tolak, di bahagi di darab..
guna Log, Guna Intergration...
guna Sigma, Teta apa semua tu...
guna formula kadar rate of reaction..
collision theory..
Hooke Law...archimedes Principal..Hukum gas..
apa semua tu...
tak terkira rencah asam garam hidup..
yang manis ada... yang masam ada...
yang pahit ada... yang payau ada...
yang kelat ada... yang masin ada...
semua ada...

the best thing in my life,
i have friends and my family...

I do not want to forget all the memories ... they are all sweet memories though mostly sad... Because my life is complete when my friends came in my life and brings more of my life have always empty ...

and now they have little ambition ... SPM only once in life. SPM after all I go to the universityand of course most of them will take the study medicine and engineering.

and me with the grace of God, I want to continue in the medical fieldIf I am going toedinburgh but if you can not, Egypt was so la ...

to readers, please pray for me to succeed. what I expect from prayer god Aisha fulfilled ...

in my life, I wanted a victory. and success, Aishah will gift to my parentsbecause I know Iwill not service their replies ... My heaven is under mothers feet ...

I do not want to see my mother sad again. father worked longer to earn money for living expenses ... enough la ... I want my father and mother lived happily ...

to the readerso far only my writinghave to sleep for tomorrow have classsorry for myenglish not very good. Thank you.


for my friends...


for maa, ayah, abang and seluruh ahli keluarga...


Thursday, 22 March 2012

sungguh la menyeksakan...


sungguh sedih la...
hari sekolah macam ni la dia nak demam...
kalau setakat demam biasa tu okey la jugak...
ni demam panas...
hoho...
demam-demam panas pun still lagi update blog ni...
bila tadi buka facebook, buka twitter...
sungguh la tak ku sangka...

rupa-rupanya ada kawan yang mengutuk kita...
yang fitnah kita...
kita ni anggap dia macam adik-beradik kita sebab kita nak kawan lama dengan dia...
kalau boleh hingga ke hujung nyawa...
selama ni kita sabar je dengan dia sebab kita dengar dari satu pihak je...
sekarang ni dah dari tiga pihak sekaligus...
yang dia tak puas hati sangat dengan Aishah tu pun Aishah tak tahu...
demam-demam ni sungguh la...
orang lain sibuk rehatkan diri kalau demam,
Aishah ni sibuk update blog sebabnya hati ni rasa nak gugur je jantung...
baru hari ni tak pergi sekolah,macam-macam dah berlaku...

nak story benda cenggini kat maa takut maa pulak tak bagi kawan dengan dia...
Aishah sayang dia...
sayang yang teramat sangat...
tapi tak nak la jadi cenggini...
kita kan nak kawan lama...

jujur la, Aishah tak sanggup nak bagi ayat pedas atas muka kawan Aishah.
tak sanggup...
so, Aishah biarkan saja gi tu...
sebab Aishah tahu, setiap orang mesti ada kesilapan...
and Aishah pun tak akan terlepas dari melakukan kesilapan...

tapi bila kawan sendiri kutuk dalam facebook,twitter and segala web,,,
Aishah rasa boleh jadi gila...
tahu la Aishah ni bukan baik pun...
tapi at least jangan la cakap cenggitu...
if my fault, see and talk to me...
tak payah bagi tahu whole world yang Aishah ni jahat...

kalau Aishah ni jahat sangat, dah lama Aishah malukan dia...
tapi tak sampai hati...
sebab sometimes,dia baik dengan dengan Aishah...
tu yang Aishah tak sampai hati...
dan sampai bila pun Aishah takkan sampai hati nak buat semua tu...
kawan susah nak cari...
seburuk mana, sejahat mana, sohodoh mana, sepandai mana sekalipun, she's still my friend and i love her so much...
very-very much...

sekarang ni pun, Aishah makan hati sorang-sorang...
segala sakit hati ke,terasa hati ke, tak bagi tahu sesiapa pun...
sebab...
no one can't be trusted even my mom...

again and again to my friends, please forgive all my mistakes what i've done...
tak terniat langsung di hati nak sakitkan hati kalian...


















Monday, 19 March 2012

masa untuk kejar cita2


cuti sekolah dah berakhirkan untuk penggal pertamakan?
so...
kerja belajar dan belajar pun makin giat...
hari ni dah second day sekolah bermula after cuti...
hurm...
kerja sekolah tu tak payah cakap...
bertimbun-timbun macam buat bukit guna pasir..
macam ni.


otak pun macam dah berapa tak betul...
kawat, latihan rumah sukan apa semua tu langsung dah tak pergi...
cikgu membebel tahap tak ingat sebab senior tak pergi,macam mana junior nak pergi?
haaaaa...tak gi tu?
huahuahua...

tapi extra class tak tinggal lagi lorh...
tapi kata je pergi, setengah jap tidur setengah jam lagi belajar...
kelas habis pukul 5 petang.
bukan Aishah sorang tau...
jadi... dont dare you all to judge me.
hahaha
lawok....

diri pun dah sibuk...diri sendiri pun dah sibuk...
sampaikan diri sendiri tak terurus..
rambut dah rosak tahap tak ingat...
badan dah makin gemuk sebab makan tahap tak ingat...
punca makan kuat ialah TENSION.
hahaha...tak masuk akal lorh...
eh masuk akal apa?
orang lain kalau tension,makan je kerja dia...
tak gi tu?

maaaa...
maa cakap
"kerat la rambut tu... nanti bila habis SPM, simpan la balik..."
hui...menangis tak berlagu la Aishah kalau kerat...
nak boleh panjang macam ni punya la lama simpan..
dia main aci suruh kerat je...
Ayah pulak tak ada kat rumah...
kalau ada rumah, mesti backup Aishah punya...
waaaaaaaaaaa...
dalam rumah tu pun ada pakatan axis...
maa akan diikuti oleh abang2 Aishah yang sememanggnya anti dengan Aishah...
apa punya malang dapat abang yang jadi pakatan pembangkang...
tau nak menentang je kerja...
huh...

muka pun dah macam alien..
dasar jerawat!!!
asal aku tension dan stress,tahu-tahu je nak naik atas muka.
kalau kecik tu tak apa la jugak, ni haa...
jerawat batu...
sakit yang teramat sangat lorh...
lepas tu ada jugak yang naik kat anak rambut.
time nak sikat rambut, ahhhh...
sakit yang teramat sangat la kena sikat...
nak keluar air mata pun ada...

tu yang paling sakit sekali bila tak berhati-hati sikat rambut...


ni yang naik kat muka...nak tidur dalam kelas pun tak boleh...
hehehe


ni pun sama...

eh Aishah ni memangla...always cakap lari dari topik...

tajuk lain,cakap lain...haila...
okey,teruskan dengan tajuk tu...
to readers,Aishah nak tanya
boleh ke sorang student yang asyik dapat G Addmath dalam exam biasa dapat A dalam exam SPM?
boleh tak?
Ya Allah... Aishah runsing yang teramat sangat la...
tak tahu nak jawab apa...
Fizik dengan Kimia okey pulak...
best apa subjek tu kan?
memang best pun sebab cikgu yang mengajar tu best gila...
Aishah ni memang...
bukan la sebenarnya...
cikgu tu lucu...suka bagi nasihat...suka buat lawak...
tu yang Aishah faham tu...

by the way, dah nak out dah...
thanks yang mana sudi baca...

==============================================================





Thursday, 15 March 2012

today is new Aishah


ni mesti pakat pelik blako tengok tajuk today is new Aishah...
hoho...
new la sangat ni...
otak baru lepas program la ni...
thats why new na...
haaaaaaaaaaa...

maa baru je lepas cuci guna klorok...
dia klorok otak ni macam nak putih semua isi2 dalam otak ni...
jadi budak baik kejap..
hehehe...

tengok muka jap lepas baru program...


haaa...
ni terlebih over senyum ni...
angau overboard!!!
hehehehe


haaa...
ini gambar Aishah punya cousin yang ambik..
sebab tu Aishah nampak hodoh..
heeeee...
dah Aishah memang hodoh pun kan?
terima je la..
hahahha
tu cuba teka Aishah pandang sapa?
pandang Android.
*tipu je. heee


ni muka nak marah..
sebab...
abang ambik duit Aishah and then tak mengaku...
bukan banyak pun...
50 cen je.
hahahahha


muka ni baru lepas menangis...
nak tahu kenapa?
haaaaaaaaaaaa.............
biarkan ...
cuma maa pesan "kalau Allah dah tentukan takdir dia untuk anak bongsu maa ni, takkan kemananya dia walaupun dia lari keliling dunia pun..."
Aishah tak percaya pun...
okey,biarkan dia


ni mata nok jadi Incredilbe Hulk..
perasan je sebenarnya...
tak ada maknanya semua tu...

tu semua gambar pose je before nak pergi meminang..
ecece..pergi pinang orang...
hurmmm...
aku bila orang nak pinang?
haaaaaaaaaaaaa...
nampak sangat dah gatal...

Aishah... Aishah...
stop dreaming la
kot ada yang masuk pinang pun, confirm maa dan Angah orang first tak bagi...
so, belajar la dulu...
duit sekolah pun ayah yang bagi lagi...
ececece,,,
tu dah lari tajuk namanya dengan yang kat atas tadi..

okey la, ni baru nak cakap Aishah yang baru.
FIRST, Aishah nak lupakan kesedihan yang menguasai diri Aishah di sebabkan entah apa-apa masalah...maybe Aishah tahu sebab apa tapi lupakan..
SECOND, i love my mum. i love my dad. i love my family. i love my BFF..

NO MORE benda yang tak berkaitan .
k, bye






Monday, 5 March 2012

budak sekolah agama.


HAAA...
HARI NI AISHAH RAJIN YANG TERAMAT SANGAT NAK UPDATE BLOG.
PADAHAL BARU JE BALIK DARI SEKOLAH...
HURRMMMM....
HARI NI ADA SATU TOPIK YANG SANGAT MENARIK YANG AISHAH NAK KONGSIKAN...

TAJUK UTAMA IALAH
BUDAK SEKOLAH AGAMA SAMA PERANGAI DIA DENGAN BUDAK SEKOLAH BIASA.

okey,first yang Aishah nak cakap.
hari ni Aishah balik dengan bas dari sekolah.
sebabnya ayah busy kerja.
dan dari itu, Aishah tengok seorang budak sekolah arab yang agak HOT di kelantan ni naik bas CITYLINER pergi duduk belakang sekali.
and yang paling Aishah rasa nak ketawa kat stesen bas tadi,
budak perempuan tu yang tudung sekolah labuh lebih dari PUNGGUNG duduk dengan budak lelaki sekolah agama.
kalau nak kata adik beradik, ayah dia lain-lain?
ke mak?
sebab muka tu tak ada iras langsung!!!

itu reason pertama.
ni yang kedua pulak...
apahal budak sekolah agama pegang-pegang tangan budak lelaki di khalayak ramai?
ni yang berlaku di tempat yang sama dan waktu yang sama...
baru je...
dah la pakai baju sekolah.
kalau Aishah, nak buat benda tu Aishah tak akan pakai baju sekolah...
kalau di area KB, student2 sekolah kluster macam 
1)sekolah menengah sultan ismail petra
2)sekolah menengah Zainab 1
3)sultan Ismail College
4)sekolah menengah dato ahmed maher
5)smka naim lilbanat
6)maahad muhammadi (L)
7)maahad muhammadi (P)
jadi bualan mulut orang ramai...
semua orang kenal...
sebut je salah satu dari sekolah tu, semua orang kenal.
dan budak tadi tu ada dalam senarai nama sekolah kat atas...

okey lupakan yang tu.
so, tak ada bezanyakan antara budak sekolah biasa dengan sekolah agama?
berselindung di sebalik tudung labuh...
am i right readers? 
so, jangan kata budak sekolah agama ni semuanya SUCI...
dia tuding jari kata budak sekolah biasa terukkkk....
dia orang ada hak ke nak kata semua tu?
eh, jujur Aishah cakap eh, budak sekolah biasa lebih baik dari budak sekolah agama.
AIshah ada macam-macam kawan dari semua sekolah.
Aishah bukan nak burukkan sesiapa.

tapi bila Aishah masuk events apa-apa yang melibatkan budak sekolah agama ada,
Aishah suka kata mereka a jerk!
nak tahu kenapa?
orang lain senyap tapi dia orang duk mengutuk segala hal orang...
masalah apa dia sebenarnya?
cuba cakap...............................................

honestly deeply from my heart, AISHAH BENCI YANG TERAMAT SANGAT kat orang yang pakai tudung labuh semata-mata nak tutup kejahatan mereka.
BITCH!!!
sepanjang Aishah hidup, a few je yang Aishah jumpa baik.
tapi yang lain,,,, hampeh.........
harap muka je innocent tapi perangai...
Allah saja  la yang tahu...

okey, Aishah harap yang mana ada budak sekolah agama Aishah minta maaf sangat-sangat kalau terasa.
Aishah tahu tak semua macam tu...
okey, bye......




Saturday, 3 March 2012

nak tanya sikit eh? boleh?


buat sekian lama tak online and update blog...
to readers sorry banyak-banyak...
AIshah sibuk tahap tak ingat sebab exam PKBS1...
mujur dah lepas...
result pun dah kuar...
yang paling Aishah tak expect, Chemistry Aishah...
Ya Allah...
banyak salah... sedih gila...
silap baca burette...
habis satu soalan yang markah yang 15 dapat 2...
sedih....

okey, lupakan yang EXAM...
sekarang nak bertanyakan soalan dulu...
to readers kaum Adam, Aishah mintak maaf awal-awal...
bukan nak mengutuk ke apa, tapi berdasarkan apa yang AIshah tengok la..

MEN ARE VERY COMPLICATED...
betul tak?
ke tak? sorry kalau yang mana terasa...

tapi betulkan???
memang yang betul......
heee...

sikit-sikit nak jelouse. is needed?
Aishah yang tengok guy pujuk mujuk girls...
subhanallah...
rasa nak muntah pun ada...
 
okey, seterusnya...
nak berbincang pasal couple.
perlu ke berpegang tangan di khalayak ramai???
kalau dah kahwin tu tak ada la Aishah nak membebel dalam blog ni...

yang Aishah heran, tangan mak bapak tak nak pulak nak pegang.
memang tak tahu malu ke?
eh,orang yang dah kahwin pun tak ada la nak pegang tangan ke hulu ke hilir.
memang sah la dunia ni dah nak terbalik...

tu satu...
yang duk pergi tunjuk kat orang ramai tu apahal?
dah la orang islam..
sah-sah conteng arang kat agama sendiri.
pakai tudung, tapi buat hal...
kalau nak sangat, suruh mak bapak kahwinkan...
supaya tak tanggung dosa...
umat Islam pun tak tanggung.
yang paling AIshah tak tahan pakai tudung...

Aishah pun nak mengutuk orang pun tengok jugak situasi.
tapi ni dah melampau sangat...
kalau adik Aishah yang buat macam tu, dah lama Aishah humban dalam sungai...
its better than you DIE!!!
tu dah kira conteng arang kat muka MAK AYAH lagi,
SEKOLAH lagi kalau yang mana sekolah,
AGAMA lagi...
eh tak takut kat ALLAH ke?
 tak tahu la Aishah nak cakap apa...

Aishah tak faham la dengan TEENS zaman sekarang..
apa yang dia orang nak sebenarnya?
tak perlu la nak bercinta kalau diri sendiri pun mak bapak yang tanggung sekolah...
okey, jujur Aishah cakap dulu Aishah pernah bercinta.
bercinta dengan budak MRSM.
Aishah sekolah kluster je.
tak sama...
bila di fikirkan balik apa guna AIshah bercinta?
kalau dia jodoh yang Allah bagi, boleh la nak bercinta pun...
tapi takkan?
tak semuanya macam tu...

so, Aishah ambik keputusan, CLASH...
Aishah bercinta tak ada la sampai sentuh-sentuh ni...
bercakap pun sorang kat utara, sorang kat selatan.
tu pun dating depan orang ramia.
no VALENTINE DAY, no APRIL FOOL...
apa semua tu?

jujur AIshah cakap, Aishah tak nak kenal perkataan cinta tu.
sebab perkataan cinta tu,
HAMPIR SEMUA KAWAN AISHAH KECUNDANG!!!
yang teror semuanya hancur!
yang sekolah MRSM, kena buang.
yang sekolah SBT, kena buang.
yang sekolah SBP, kena buang.
semuanya cakap sebab perkataan CINTA....

kalau boleh kepada adik-adik yang baru nak kenal dunia, jauhi la perkataan tu...
Aishah bukan apa,Aishah tak nak anak bangsa kita hancur...
cuba la tengok...
yang ambik aliran PURE SCIENCE kebanyakkan orang bukan muslim.
memang Aishah tak ada hak nak nasihatkan kalian, tapi sebagai pengajaran,,
cinta tak boleh beri kita apa-apa...
hanya satu je cinta yang kekal.
cinta kepada ALLAH...
cinta yang kekal abadi....
Aishah pun kini dah makin dekatkan diri dengan ALLAH...

Aishah tak nak libatkan diri lagi dengan semua benda yang mengarut tu....

*****************************

Aishah rasa setakat ni la dulu. 
nak baca buku kejap...
esok ada BIO....
kena hafal...
sebab sekarang ni memang Aishah dah tak boleh luangkan masa lagi dengan FB dan semua benda.
AIshah kena focus kat study.
SPM dah dekat...
AIshah tak nak jadi macam yang lain.
Aishah nak lihat future AIshah cerah macam Nik Nur Madihah...
she's everthing...

salam ^-^



Thanks!!